Här nedan finner ni information som främst vänder sig till mäklare och nyinflyttade.

Sidan uppdaterades 2024-06-13

Föreningen 

Bostadsrättsföreningen Compagniet är en bostadsrättsförening på Monsungatan 24-36 och består av två flerbostadshus med en gemensam innergård. Husen som totalt rymmer 120 lägenheter samt 3 lokaler, är i 9 våningar samt en tornbyggnad i 12 våningar.
Bostadsrättsföreningen äger marken som byggnaderna står på.
I garaget finns 42 garageplatser, samtliga med möjlighet till billaddning. Det finns ytterligare 36 garageplatser som föreningen förfogar över i garage i närområdet (sk. Bergsgaraget). Byggnationen slutfördes i mars 2014.

Föreningens hus har status silver enligt systemet miljöbyggnad.  miljöcert silver
Organisationsnummer 769621-7749.  
Föreningsform: Bostadsrätt 
Bredablick Förvaltning AB är vår förvaltare, både teknisk och ekonomisk.  
Föreningen bildades 2013 då ekonomisk plan registrerades. Nya stadgar registrerades 2018. Föreningen klassas som äkta. Föreningens årsredovisningar kan ni hitta på sidan Ekonomi och underhållsplan

Medlem 

Ny medlem: Ansökan skickas till

Bredablick Förvaltning AB

Bredablick Förvaltning  
Box 24016, 400 22 Göteborg

Kontakt: 010-177 59 00

Vi har bosättningskrav. För att beviljas medlemskap i föreningen ska förvärvaren bosätta sig i lägenheten om inte styrelsen medger annat.  Det är tillåtet att hyra ut sin lägenhet i andra hand, med styrelsens godkännande. Se särskild info om vilka kriterier som gäller.  

Medlemskap: För att flytta in och bo i en av föreningens bostadsrätter skall du även äga del av lägenheten och därmed måste du vara medlem i föreningen. Detta avser alltså inte andrahandsuthyrning utan frågan dyker främst upp då t.ex. föräldrar köper lägenhet till sina barn. Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med exempelvis uppdelningen 10/90.  
Enligt föreningens stadgar kan en juridisk person inte beviljas inträde i föreningen.  
Kommun och landsting får dock inte vägras medlemskap.  

Allmänt 

Län: Västra Götaland 
Stad: Göteborg 
Stadsdel: Lundby 
Område: Eriksberg 
Skolor: Taubeskolan för årskurs F-6 ligger uppe på Platån. Bräckeskolan årskurs F-6. Santosskolan vid Lindholmen är från årskurs 7-9. Fristående Centrina Lindholmen årsksurs 6-9. Se vidare Göteborgs stads skolor.  

Kommunikationer: Buss 16 trafikerar längs med Monsungatan och buss 58 avgår flera gånger per timma från Eriksbergstorget en kort promenad från bostaden. Flertalet linjer stannar där så som 45 och 99. Från Eriksbergspiren avgår Älvsnabben som enkelt tar dig över Älven till både Klippan i väster och Stenpiren mer centralt och Lilla Bommen. Här är det enkelt att åka kollektivt och dessutom når du ringlederna runt Göteborg med enkelhet om du önskar ta bilen 

Ekonomi 

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablickförvaltning.

Avgiften för andelstal 1, benämns som ”Årsavgift bostad” på avierna, höjdes med 5% från den 1 juli 2023. Från årsskiftet 2023/2024 kommer avgiften att höjas med ytterligare 16%.

När husen byggdes fick köparna välja pris i tre nivåer. De köpare som valde att betala det högsta priset betalar ingen avgift för Andelstal 2. De som valde ”mellannivån” betalar ”enkel” avgift och de som valde det lägsta priset betalar ”dubbel” avgift för Andelstal 2. Avgiften är direkt relaterad till räntan för lånet för Andelstal 2. Dessutom amorteras lånet enligt plan. Avgiften för Andelstal 2 benämns som ”Årsavgift kapital brf” på avgiftsavierna.

Avgiften för andelstal 2 korrigeras ned på avierna inför kvartal 1 (2024) p.g.a. gjorda amorteringar och är nu 724kr (739)/månad respektive 1448kr (1478)/månad. 

Föreningen går löpande ut med erbjudande till medlemmarna om att få lösa andelstal 2 med kapitaltillskott. Styrelsens målsättning är att erbjuda den här möjligheten varje gång detta lån omsätts

Föreningen har än så länge inte haft några avgiftsfria månader. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Avgiften inkluderar värme och Telia triple play, (mer info under rubriken ”Huset” nedan)

El och vatten betalas efter förbrukning, samt en fast avgift. Likaså golvvärme i badrum för de lägenheter som har detta (3:or och 4:or). Garageplats enligt egen punkt nedan. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Samtliga årsredovisningar finner ni på sidan Ekonomi och underhållsplan

 

Huset 

Gatuadress: Monsungatan 24-26 
Fastighetsbeteckning: Sannegården 66:1 
Värme och ventilation: Fjärrvärme, FX 
Byggår 2012-2014 

TV, telefoni och internet:
Telia Kollektiv Tv -Lagom, Tvilling, Bredband 500Mbit/s, och telefoni i avgiften. Varje lägenhet möjlighet att köpa till andra tv-paket, mm Alla tillval beställer varje enskild lägenhet direkt med Telia och faktureras från Telia.

El-avtal: Det är föreningen som tecknar el-avtal.
Vi har bundet elavtal till 2025-02-28 som ligger till grund för den taxa vi använder till våra medlemmar på 101 öre/kWh plus moms. Det kommer att gälla tills 2025-02-28 eller tills andra taxor och avgifter (elnät., energiskatt, effektavgift…) ändras.

Föreningen äger marken.
Renoveringar/byte av stammar och el-stigar: Föreningen följer en underhållsplan. Inga större underhåll är inplanerade de närmsta åren då fastigheten byggdes 2014.

I januari/februari 2019 har vi uppdaterat befintligt ”taggsystem” till en nyare variant samt installerat ladd-stationer till elbilar i garaget.
Februari 2016 (nytt bygglov 2021) fick föreningen godkänt bygglov för inglasning av balkonger.
Lokaler: Det finns tre lokaler upplåtna med hyresrätt. Samtliga lokaler är uthyrda och hyrs av en närbutik/kiosk, en frisersalong, samt en konsultverksamhet inom bygg och reklam. Vi har inga framtida avvikande planer för lokalerna.

Det finns ett förråd till varje lägenhet. Det finns dessutom extra förråd att hyra. I huset finns källarförråd, barnvagnsrum, rullstolsrum och cykelrum. Det finns ingen tvättstuga då alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare. Vi har en gemensam gård mellan husen med lekplats och grillplats.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Energiprestanda: 63 kWh/kvm/år. Energiklass: C. Energideklaration utförd: 2015-11-03. energideklaration

Huset är miljöcertifierat med betyg Silver i miljöbyggnad
Gröna bolån är det en del banker som erbjuder nu till kunder som äger en miljöcertifierad bostad. Det innebär att du kan få ytterligare rabatt på ditt bolån. Informera din bank om att byggnaden har betyg miljöcert silver.

Garaget 

Brf Compagniet har 42 parkeringsplatser i det egna garaget (plan 0 och -1) varav 2 handikapplatser plus 3 st MC-platser, samt 36 parkeringsplatser i Eriksbergsdockans garagesamfällighet (även kallad bergrummet). Dessa platser är vigda för bostadsrättsinnehavarna i Brf Compagniet.
För närvarande är det lång kö till föreningens egna garage men i dagsläget ska det finnas ledig plats i Eriksbergsdockans garage.

Kostnad för att hyra parkeringsplats och handikapplats i Brf Compagniets garage är 1 000 kr/mån (1300kr/månad införs under 2024). Hyran för parkeringsplats med tillhörande extraförråd i Brf Compagniets garage är 1 000 kr/månad (1300kr/månad införs under 2024) för garageplatsen + förrådshyra 700 kr/kvm och år.

Samtliga platser i husets garage är försedda med laddstationer för elbilar/laddhybrider. Har du en elbil eller laddhybrid bör du ange detta när du anmäler dig för intresse, då vi ger förtur enligt principen ”varannan elbil”.

Platserna i husets garage administreras Bredablick Förvaltning, se sedan ”parkering”.

Kostnad för att hyra en plats i Eriksbergsdockans garage är 1100 kr/mån (1300kr/månad från januari 2024).
Platserna administreras av APCOA 08-556 306 70.