Styrelsen har förnyat avtalet med Telia och uppgraderar bredbandet med 100/100. Det innebär 10x snabbare uppkoppling än idag (10/10). Samtliga medlemmar får nya moderna routrar och tv-boxar. (1 st router och 2 st tv-boxar per hushåll).

1 st ny router/hushåll. Snabbare, säkrare och stabilare Wi-Fi. Dubbelt så snabbt Wi-Fi jämfört med näst senaste routern.  Bättre täckning, fler antenner gör stor skillnad. Automatiskt byte till bästa WiFi-band, tekniken kallas bandsteering och gör att routern ser till så att du har bästa möjliga band av 5Gz och 22,4 Ghz. 5Gz-bandet ger snabbast hastighet. Routrarna installerar hushållen själva. Om hjälp behövs så finns Telias support på telefon 90200. Läs mer här:

TV lagom till alla lägenheter och dess kanaler, och Telia Play ingår, se på TV, vart och när ni vill inom hela EU på din mobil/surfplatta eller dator (precis som idag). Varje lägenhet får även Telias nya TV box, 2 st per hushåll. Dessa är snabbare, stabilare och kan även gömmas under/bakom TV-möbel/TV. Både Netflix och YouTube är i integrerat Läs mer här:

Leveranstiden är 2-3 månader, vilket innebär mars/april 2020. Både routrar och TV-boxar tillhör föreningen och lägenheterna, vilket innebär att de inte får tas med vid flytt, utan de lämnas kvar. Det är viktigt att tänka på att varje medlem tecknar eget avtal vad gäller vem som äger bredbands- och TV-avtalet mot Telia, även om man inte vill välja högre hastigheter eller högsta TV-utbud etc. Om man flyttar utan att meddela Telia, så kan man bli lagförd om nästa medlem använder nätet till något olagligt, då den som äger IP-adressen blir skyldig.